vineri, 29 octombrie 2010

5 plante care stimuleaza imunitatea

 

Echinaceea

Echinaceea este o planta cunoscuta de mult timp pentru proprietatile sale asupra sistemului imunitar, fiind adesea indicata atunci cand vremea este racoroasa si organismul este dispus la infectii respiratorii. Efectele acestei plante sunt rapid obtinute de la consumul a trei cani de ceai pe zi din aceasta planta. Poate fi folosita atat de adulti, cat si de copii. Va propunem sa cititi mai multe despre echinaceea in articolul: Echinaceea –metoda minune de combatere a racelilor



Ginsengul

Ginsengul este considerat o planta minune, avand multiple efecte pozitive asupra organismului. Acesta stimuleaza circulatie inclusiv la nivel cerebral, inhiba procesele de senescenta (imbatranire), creste tonusul sistemului imunitar, intervine in preventia cancerului, reduce oboseala, creste capacitatea de atentie si memorare, scade timpul de reactie, stimuleaza digestia etc. Va propunem sa cititi mai multe informatii despre ginseng in articolul: “Ginsengul – secretul tineretii fara batranete”.


 






Propolisul

Propolisul prezinta o compozitie chimica precum un cocktail, fiind bogat in substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, in functie de compozitia si specia vegetala de pe care s-a cules propolisul. El contine in medie 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice, proportii care sunt asemanatoare pentru orice fel de propolis. Beneficiile propolisului sunt numeroase, avand efecte asupra aparatului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale), au efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic.



Macesul

5 plante care stimuleaza imunitateaCeaiul din fructe de maceste contine multe substante tonifiante, detoxifiante, precum si o cantitate mare de vitamina C. Macesele intaresc imunitatea, calmeaza, sunt utile in tulburari ale somnului, cresc capacitatea de memorare si atentie, au efecte antibacteriene si antiseptice tinand departe infectiile, pot fi folosite chiar si in tratarea acneei. Ceaiul de macese stimuleaza functiile ficatului si secretiile biliare, are efecte diuretice prevenind infectiile renale si regleaza tensiunea arteriala.





Arnica

Arnica este considerata o planta tamaduitoare a trupului si sufletului, o planta cu flori galbene ce creste la inaltimi si care este culeasa tocmai pentru proprietatile sale terapeutice. Arnica intareste sistemul imunitar, scade durerea, lupta impotriva depresiei, scade febra, este un puternic antibiotic natural, are efecte diuretice si de scadere a tensiunii, stimuleaza circulatia la nivelul inimii si a creierului, protejand creierul si imbunatatind functiile acestuia.




Este recomandat sa utilizati aceste plante sub forma de ceaiuri, intre una si trei cani pe zi.

luni, 25 octombrie 2010

Placa de baza

PLACA DE BAZA



      Placa de baza este un dizpozitiv de baza, un pamânt pe care se planteaza celelalte componente . Este componenta pe care se implanteaza procesorul , pe care se afla sloturile de extensie , pe care se afla memoria cache L2 . Pe langa aceasta functie , de support pentru celelalte componente , are rolul de a regla si distribui tensiune procesorului si celorlalte componente . O placa de baza de calitate are variatii mici al intensitatii curentului livrat si mai multe valori ale tensiunii pe care o poate furniza . Pe o placa de baza se afla urmatoarele componente :.soclul pentru processor(interfata) - un socket în care se introduce procesorul .



     Socket 1 - 169 pini , lucreaza la tensiunea de 5V suporta procesoarele 486 DX2 si DX4

     Socket 2 - o minora imbunatatire facuta de intel pentru a suporta si procesoarele Pentium Overdrive(processor de upgrade) 238 pini

     Socket 3 - alta interfata de la Intel 237 pini 3,3V-5V , suporta procesoarele 586

     Socket 4 - trecerea la procesoare Pentium , suporta doar procesoare Pentium 60 si 66

     Socket 5 - 3,3V 320 pini , suporta iPentium 75-133Mhz

     Socket 6 - 3,3V 235 pini , destinat procesoarelor 486 , un Socket 3 mai avansat

     Socket 7 - cel mai popular , 2,5-3,3V 321 pini suporta procesoare 75-200Mhz, procesoare Pentium MMX, K5, K6, 2x86, 6x86MMX .

     Socket 8 - 3,1-3,3V 387 pini destinat doar procesoarelor PentiumPro

     ? Slot 1 - 2,8-3,3V , o schimbare radicala, procesorul se introduce în slot ca o placa obisnuita , 242 pini , este folosita doar de Intel , fiind o alegere buna pentru sistemele biprocessor ,

     Placa de baza mai include controllere si conectori pentru hard-disk , floppy-disk , tastatura , port serial , optional PS/2 si USB.